A plasztikai sebész a férfiak barátja is

Igazi önbizalomturbóval ér fel, ha végre eltüntethetjük azt, ami régóta zavar minket a külsőnkben. Kopaszodás? Lógó mellek, lógó has? Túl nagy toka? Nem gond! Egy jó plasztikai sebésznek mindenre van megoldása.

dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész válaszol

“Még mindig a nők járnak gyakrabban plasztikai sebészhez, de az utóbbi években egyre több a férfi páciens” – oszlatja el a legfontosabb tévhitet dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész, a For Beauty Esthetic Center vezetője. A műtét előtti konzultáción 3D-s programmal is megmutatják, hogyan nézi ki majd az adott testrész a beavatkozást követően, illetve hogy mi az, amit az ügyfél anatómiája miatt nem tudnak megoldani. A jó plasztikai sebész ugyanis – mint a korrekt építész – csak azt a feladatot vállalja el, aminek az eredményével ő maga és ügyfele is elégedett lesz.

dr Krasznai Zsolt plasztikai sebész

“Tévhit, hogy itt mindenkiből a tökéletes macsót faragjuk – mondja dr. Krasznai Zsolt. – Még a legnagyobb világsztároknak is megvan a maguk hibája, csak őket jól öltöztetik, és van idejük sportolni. Én azt vallom, hogy a férfiaknak érdemes a konditeremmel és az étkezésük megreformálásával kezdeniük. A mai huszonévesek már figyelnek az egészségükre, az öltözködésükre, az alakjukra, de ami korosztályunk még másként nőtt fel, akkoriban a média sem volt tele ennyi szenzációs pasival, nekünk csak a Sandokan és a menza jutott. Ez érezhető ma is: a többség el van hízva és nem sportol. Én azokat fogadom szívesen, akik úgy érzik, hogy megtettek mindent, mégis maradt olyan területük, amin változtatnának.”

És miben tud egy plasztikai sebész a férfiaknak segíteni? Ime:

Hajbeültetés

“Ami a nőknél a mellnagyobbítás, az a férfiaknál a hajbeültetés: hatalmas önbizalmat ad” – mondja dr. Krasznai Zsolt. Régebben a tarkó környékéről egy csíkban vették ki a hajhagymákat (a “graftokat”), majd a heget összevarrták, mostanában viszont vágás nélkül, random szedik ki őket. Ha a donorterületen dús a haj, semmi kopaszság nem marad a helyén. Az új WAW FUE System technika lényege, hogy egy trombita formájú, enyhén szélesedő tűvel fűrnak a bőrbe, amivel semmi esélye annak, hogy belevágnának a haj tövébe. “Változó, hogy egy hajhagymából hány hajszál nő ki: lehet akár három vagy öt, de az is lehet, hogy csak egy – magyarázza a szakember. – A legtöbb klinikán hajszálra adják az árat, ami becsapós, mert akkor olyan graftokat vesznek ki a donorterületről, amiben több hajszál van. Viszont a graftok után fizetünk és mázlink van, mert abból a hagymából több hajszál nő, akkor megvan arra az esélyünk, hogy mondjuk, az ezerötszáz grafttal kétezer-ötszáz, háromezer hajszálat kapunk.” A hajbeültetést helyi érzéstelenítéssel végzik egy-két nap, attól függően, mekkora a hajhiány. Az első márom hétben a beültetett hajszálak kihullanak, de a tövük megmarad. A dúsulás általában három hónap után indul el.
Ára: 500 000 és 1 100 000 forint között, a graftok számának függvényében.

Szemhéjplasztika

Dr. Krasznai Zsolt szerint ha a sebész jól érzi az arányokat, a páciens tekintete macsósabb lesz tőle. Az egyórás beavatkozással eltávolítják a bőr- és zsírfelesleget, majd összevarják és leragasztják a sebet. A műtét utáni időszakban duzzanatra, szem körüli véraláfutásra számíthatunk, ami hat-nyolc, maximum tíz nap alatt felszívódik.
Ára: 450 000 forint

Arckezelés

“A férfiak közül egyre többen kezeltetik a ráncaikat. Egy-két pácienst fiatal párja hoz be, hogy megfiatalítsa. A másik típus pedig az, aki nemcsak az autójára és a lakására, hanem a külsejére is igényes, ezért mindent megtesz, amit tud” – fogalmaz a plasztikai sebész. Az arc bőrét többféleképpen lehet javítani:

Botoxkezelés

Átmenetileg kiiktatja a ráncosodásért felelős izmokat. Mindössze néhány perc az egész, ellenben érdemes félévente megismételni. Az arc nem lesz tőle mimikátlan vagy torz, másik fel sem ismerik a beavatkozást, mégis felfrissíti azokat a területeket, ahol alkalmazzák.
Ára: 30 000 – 100 000 forint

Hialuronsavas arckezelés

A hialuronsav a bőr természetes alkotórésze, ami a rugalmasságért, a nedvességtartalomért felel. Koncentrációja az életkor előrehaladtával csökken, amitől a bőr öregedésnek indul. A hialuronsav-pótlás általában 5-15 percig tart, alkalmazható ráncra és volumenhiányra, például ha az arccsont feletti, vagy a szem környékén lévő részt kell feltölteni.
Ára: az első ampulla betöltése 120 000 forint, utána minden megkezdett ampulla 60 000 forint

Lézeres kezelés

Azzal, hogy stimulálja a bőr alatti réteget, a bőr minőségén javít, például eltünteti a napozás utáni foltokat, vagy a régi pattanások nyomát. Egy kezelés nyolcperces, előtte érzéstelenítő krémet kennek az arcra. A bőr egy-két napig bronzszínű lesz tőle, majd – mint a napozás után – ez a réteg lehámlik, és alatta megjelenik a simább bőr. A lézeres kezelést érdemes terápiásan, három-négy alkalommal kérni, viszont arra figyeljünk, hogy a két beavatkozás között hagyjunk legalább hat hetet, két hónapot, hogy a bőrnek legyen ideje pihenni.
Ára: 150 000 forint, négyes kúránál a további kezelések ára 100 000, 70 000 és 50 000 forint

Orrplasztika

“A férfiaknál nyilván óvatosabbnak kell lennünk, hiszen az arc attól férfiasabb, hogy markánsabb mindene, az porcrésze is erősebb, mint a nőknél. Egy átlagos férfiorr náluk már nagynak számítana – mondja a plasztikai sebész. – De a nagyon görbe vagy sérült orron mindenképpen sokat segít a kezelés.”
Ára: 850 000 forint, orrsövény-műtéttel együtt 950 000 forint

Fülplasztika

Felnőtt férfiakra nem jellemző, akinek szüksége van rá, általában gyerekként vagy legkésőbb 15-20 éves kora közben letudja.

Tokakezelés

Egy hőt sugárzó eszközt három pici szúróponton keresztül a nyakba juttatnak, majd azzal és a kint maradt részével összecsippentik és végighúzzák a bőrt. “Ezzel az innovációval nagyon szépen, műtét nélkül feszíthetjük meg a toka bőrét – mondja az orvos. – A férfiak hajlamosak nyakra hízni, olyankor a szúrt csatornán leszívom előbb a zsírt, majd hozzázsugorítom a bőrt. De ez az eszköz máshol is alkalmazható, ahol lazább a bőr, például a combnál, vagy nőknél a karon is.” Altatásban végzik, a kezelés hossza fél óra és egy óra között van.
Ára: 800 000 forint

Mellplasztika

A férfiaknál előfordulhat, hogy túlizmosítják magukat, esetleg belekóstolnak a szteroidokba, ami később nagymellűséget, gynecomastiát okozhat. Ez zsírleszívással eltüntethető, vagy ha csomó is maradt, azt egy kis metszéssel eltávolítják. A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, de ha valaki ragaszkodik hozzá, altatással műtik.
Ára: 450 000, altatással 550 000 forint

Zsírleszívás

“Sok férfi hiszi úgy, hogy az elhízást csak zsírleszívással meg lehet oldani, aztán rádöbben, hogy a külső zsírszövet alig fél centi, valójában belül bendős. A hölgyekre kevésbé jellemző a belső zsigeri zsírfelesleg, a férfiakra viszont annál inkább. Ezt hívjuk sörhasnak, amit mi, plasztikai sebészek nem tudunk eltüntetni – magyarázza dr. Krasznai Zsolt. – De ha valakinek jó alakja, jó testfelépítése van, csak mondjuk, a köldök körül vagy deréktájon nem tud lefogyni, azon könnyen segít a zsírleszívás.”

A beavatkozásnál a zsírréteget először egy úgynevezett Klein-oldattal duzzasztják fel, ami érzéstelenít és a vérzést is csillapítja, majd egy pici, szúrt csatornán keresztül leszívják a zsírt. A mellplasztikához hasonlóan egy hónapig haskötőt kell hordani, hogy visszatapadjon a bőr, a sportolást pedig több hétig célszerű kerülni.
Ára: 450 – 750 000 forint

Hasplasztika

Ha a has bőrének összehúzódó képessége, rugalmassága csökken, nem tudja követni a változásokat és megereszkedhet. Jelentős elhízásnál a bőr a vastag zsírréteggel együtt lefelé lóg. A hasplasztika során a megereszkedett bőrt az alatta lévő zsírszövettel együtt eltávolítják, ennek nyoma hegesedhet a köldök körül. A műtétet altatásban végzik, és a páciensnek két éjszakát kell a klinikán töltenie. A férfiak ezt a műtétet ritkán kérik, de az egyik páciensnek például azért volt rá szüksége, mert leadott negyven kilót, és lógott a hasa.
Ára: 1 300 000 forint

Lézeres szőrtelenítés

Végleges megoldást nyújt. Általában intim területen, hónaljon és mellkason alkalmazzák. Kifejezetten a szőrtüszők elpusztítását célozza meg, miközben a környező szöveteket megkíméli. Fájdalmat nem okoz, mert a biztonsági hűtőrendszer öt fokon tartja az eszköz hegyét. A kezelés ideje legfeljebb egy óra.
Ára: n.a.

Hónaljbotox

Megszünteti az izzadást, ezért a sportolók körében különösen népszerű, de Krasznai doktortól kérik színészek is, akik számára kellemetlen, ha foltos a hónaljuk. Oldalanként nyolc-tíz tűszúrást jelent.
Ára: 100 000 forint

Pénisznövelés

Nem kell mondani, mennyire kényes téma ez. A péniszt fel lehet tölteni saját zsírral, vagy műanyag golyókat is be lehet ültetni a fityma alá, sőt fel tudják varrni a herezacskót is, de dr. Krasznai Zsolt szerint ezekkel az extremitásokkal nálunk kevés plasztikai sebész foglalkozik. Érdemesebb velük inkább egy urulógust megkeresni, vagy próbálkozzunk külföldön, ahol ezeket a műtéteket rutinszerűen végzik.